tiistai 7. heinäkuuta 2015

Ruokavalion vaikutus ihoon

Ajattelin ihan omaksi ilokseni kokeilla, miten puhtaampi ja terveellisempi ruokavalio vaikuttaa ihooni. Vähensin hiilareita ja maitotuotteita kokeilumielessä, vaikken maitoa edes oikeastaan juo muuta kuin kahvin joukossa. Suurin muutos on se, että vaikka ennenkin söin kasviksia, niin nyt syön paljon enemmän. Tihensin myös ateriarytmiä, jotta aineenvaihdunta pysyy liikkeessä.

Juon myös vettä nyt sen 2-3 litraa päivässä, minkä pitäisi myös auttaa ihon kuntoon. Olen myös huomannut, että aurinko on auttanut paljon. Harmikseni nyt se on pilvessä, mutta sain ainakin viikonloppuna ladattua hieman aurinkokennojani.

Olo on ainakin ruokavaliomuutoksen vuoksi hyvä. Ei ole ollenkaan ähky missään vaiheessa, olo on mukava. Suurin haaste on ollut se, että muistan syödä 3-4 tunnin välein - aiemmin söin täällä vain kaksi kertaa päivässä, mikä on minun kropalleni ihan liian vähän. Nyt pienemmät annokset ja tiheämpi ruokailuväli - sopii minulle!

kaikkee 011

Ja onhan tässä tarkoituksena ollut myös hieman pudottaa painoa. Minulla on ainakin ihan surkea itsekuri, mutta olen onnistunut pysymään tässä ateriarytmissä hyvin. Viikolla en syö mitään "hyvää", mutta viikonloppuna yhtenä päivänä voin syödä hieman jotain ekstraa, jos tahdon. 

Kuntoilu ei onnistu tällä hetkellä. Isotretinoin paukuttaa lonkkia ja selkää siihen malliin, että kävelykin on tuskaa. Naureskelinkin itselleni, kun maanantaina kävelin kauppatorilla lonkkaani pidellen.

Mutta kuitenkin, se tästä ruokavaliosta! Hyvin menee, ei ole nälkä. Vaikutusta ihoon ei ole vielä ollut havaittavissa, mutta ehkä jossain vaiheessa. 


// I decided to try a new diet. I'm eager to see if this new diet will help me with my skin, health and body. Mostly my skin. I will try to drink at least 2 litres of water per day and also eat a lot more vegetables.
I cannot work out at the moment, because the medication for my skin problems causes lots of pain in the joints. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bloggaaminen ja lukeminen sujuu kaikilta mukavammin, kun kommenttia kirjoittaessa harkitsee kirjoittamaansa. Asiallinen ja rakentava kritiikki on aina sallittua, mutta järjetön haukkuminen, mollaaminen ja asiattomien kommenttien jättäminen ei. Haluaisitko itse kuulla olevasi ruma, lihava tai maailman huonoin bloggaaja? Et varmastikaan. Pidetään kommentointi asiallisena - näin kaikilla on mukavampaa! :)