maanantai 30. maaliskuuta 2015

Isotretinoin Actavis - 9. päivä

VAROITUS: Tämä postaus sisältää kuvan, josta joku voi järkyttyä. Olen kuvissa siis ilman meikkiä eivätkä kasvoni ole kaunista katsottavaa joillekin. Otin kuvan ilman meikkiä, jotta tulos näkyisi paremmin ja realistisemmin. En ole myöskään käsitellyt kuvia mitenkään - lisäsin ne vain samaan kollaasiin. Ajattelin vain ilmoittaa, että valittaminen ja kommentoiminen huonosta ja rumasta ihostani on turhaa; tiedän sen itsekin, ja lisään itse kuvani tänne vain, jotta voin kertoa tämän projektin etenemisestä. Ilmoitan myös, ettei ihoni ole niin pahassa kunnossa kuin joillain - kaikilla on erilainen iho. Syön lääkkeitä, koska ihotautilääkäri määräsi. 

Noniin, nyt päästäänkin sitten itse asiaan. Olen tosiaan nyt syönyt Isotretinoin Actavista 9 päivää ja jo nyt alkaa näkymään muutoksia. Iho lähti paranemaan aika nopsaan - suurin punoitus on kadonnut nopeasti eikä suuria ja kipeitä finnejä ole ilmestynyt. Ihokaan ei ole kuivunut niin paljon kuin luulin, rasvaan aamuin ja illoin kasvoni. Iho ei myöskään rasvoitu samalla tavalla kuin ennen. Aluksi minulle tuli muutamia finnejä myös kaulaan ja niskaan; niitä ei ole ikinä ennen ollut. Nyt on muutama punoittava kohta solisluun luona ja olkapäässä, mutta ei sen kummempaa.

Huulet kuivuvat koko ajan, mutta eivät kuoriudu. Joillakin kuoriutuvat ja halkeilevatkin ilmeisesti aika pahasti. Olen tämän suhteen päässyt todella helpolla. Silmätkin kuivuvat vähäsen, mutta tippoja en ole vielä tarvitsemassa. 

PicMonkey Collage

Sivuvaikutuksina luki selosteessa mm. selkäkivut ja väsymys. Molemmat allekirjoitan. Myös nivelkivut ovat yleisiä ja nekin olen jo kokenut. Selkä kipeytyy varsin nopeasti, kuten myös muut lihakset. Lonkat ja polvet kipeytyvät kävellessä sekä tentissä jouduin koko ajan venyttämään ja hieromaan sormiani ja rannettani. En kuitenkaan valita, aika pikkusäryistä puhutaan. Väsymys sen sijaan...

En ole tainnut koskaan olla näin väsynyt. Mikään unimäärä ei riitä ja silmät lupsuu koko ajan kiinni. En ole kiinnostunut koulujutuista, hyvä kun ruokaa jaksan tehdä. Jos saisin päättää, makoilisin vain makuuhuoneessa vilttien alla. No, tätä seuraillaan vielä ja edessä on jonkin verran vielä. Menen kuukauden sisällä käymään lääkärillä uudelleen; verikokeet sitten tietenkin vielä lisänä. Tämä kuuri on auttanut jo tässä vaiheessa todella hyvin minun mielestäni.

2 kommenttia:

  1. Näyttää tosiaan auttaneen nopeasti! Olet rohkea, kun avoimesti näytät tuloksia, ei susta kyl rumaa saa tekemälläkään <3 Mä söin joskus viis vuotta sitten jotain aknelääkitystä ja mun iho kuivui silloin tosi pahasti. Siitä irtosi kunnolla kuollutta ihoa, kuulostaa ällöttävältä :) Söin sitä puoli vuotta, ja se auttoi kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on purrut aika hyvin jo näin lyhyen käytön jälkeen :) Parasta on kuitenkin, ettei kasvoihin enää satu.

      Poista

Bloggaaminen ja lukeminen sujuu kaikilta mukavammin, kun kommenttia kirjoittaessa harkitsee kirjoittamaansa. Asiallinen ja rakentava kritiikki on aina sallittua, mutta järjetön haukkuminen, mollaaminen ja asiattomien kommenttien jättäminen ei. Haluaisitko itse kuulla olevasi ruma, lihava tai maailman huonoin bloggaaja? Et varmastikaan. Pidetään kommentointi asiallisena - näin kaikilla on mukavampaa! :)