perjantai 3. heinäkuuta 2015

Millaista kesäopiskelu on?

En tiedä kaikkien muiden oppiaineiden/tiedekuntien/koulujen käytännöistä, mutta meillä kotimaisessa kirjallisuudessa Turussa tehdään tenttejä kesällä, mikäli tahtoo suorittaa kesäopintoja. Kursseja voi suorittaa myös esseinä, mikäli tahtoo ja näkee niiden kirjoittamisen mieleisempänä. Saat itse päättää kurssivalikoimasta mitä teet, missä järjestyksessä ja koska. Tenttiakvaariomahdollisuus on ainakin antanut paljon pelivaraa aikatauluihin kuin pelkät kirjalliset tenttipäivät. Jotkut eivät tee kesällä kuin yhden kurssin, jos kasassa on jo 60 opintopistettä. Tähän liittyy härdelli opintopisteiden ja opintotukikuukausien kanssa. 

Minä aion tehdä tänä kesänä 4 kurssia ja kaksi on nyt takanapäin. Laskeskelin tässä, että luin Realismi ja naturalismi -tenttiin miltei tuhat sivua. Se on aika paljon kolmen opintopisteen kurssista, minun mielestäni. Toki muualla voi olla enemmänkin, mutta minun näkökulmastani työtä on aika paljon. 

No, kesäopiskelu on kirjaimellisesti opiskelua kesällä. Luet itsenäisesti tentteihin/kirjoitat esseitä - menet tekemään tentit ja palautat esseet. Aika simppeliä, eikös? Sitä se kesäopiskelu on. 

Toki tämä voi tökkiä niille, jotka eivät hyödy yksinopiskelusta niin paljon kuin kontaktiopetuksesta. Itse en jaksa pyllyäni puuduttaa luennoilla, koska en opi kuuntelemalla. Kun saan itse päntätä, opin myös paremmin. Toki luennoilla on ns. vähemmän tekemistä: itsenäistä lukemista ei yleensä ole ihan niin paljon.

Keille kesäopiskelu sopii? Niille, joilla on tiukkaa rahan kanssa tai jotka tahtovat puurtaa kurssien ja opintopisteiden parissa. Minä olen välimaastossa - opintotuki kyllä kelpaa, mutta pääasiassa olen opintopisteiden perässä.

Millaista kesäopiskelu on siis käytännössä?
Minun kesäopiskelulukujärjestykseni (tässä esimerkit kahdesta päivästä, jolloin luen tenttiin)

Viikko ennen tenttiä
Klo 9-11: Herään, syön aamupalaaKlo 9-15: Siivoilen, saatan välillä lukea muutaman sivun vaikkapa Anna Liisaa ja jatkan vaikkapa ruoanlaittoaKlo 15-20: Suurin työ tapahtuu aina tällä välillä. Kirjoittelen muistiinpanoja, lueskelen ja etsin tietoa teoksistaKlo 20- : Kas, onkin ilta. En tee enää mitään. 
Päivää ennen tenttiä eli eilinen 
Klo 9-11: Herään, syön aamupalaa ja chillailenKlo 11-20: Luen tenttiin, kertailen, syön välillä, kirjoitan muistiinpanoja, etsin tietoa, kertaan vähän lisää, kirjoitan asioita uudestaan, lueskelen hieman lisääKlo 20- : Istun yhä koneen ääressä tekemässä muistiinpanoja, lukemassa, etsimässä tietoa yms.
Siitä sitten vaan opiskelemaan kesällä! 


2 kommenttia:

Bloggaaminen ja lukeminen sujuu kaikilta mukavammin, kun kommenttia kirjoittaessa harkitsee kirjoittamaansa. Asiallinen ja rakentava kritiikki on aina sallittua, mutta järjetön haukkuminen, mollaaminen ja asiattomien kommenttien jättäminen ei. Haluaisitko itse kuulla olevasi ruma, lihava tai maailman huonoin bloggaaja? Et varmastikaan. Pidetään kommentointi asiallisena - näin kaikilla on mukavampaa! :)