torstai 2. heinäkuuta 2015

Kirjallisuuden opiskelijan kirjahylly

Ajattelin kerrankin antaa teille kirjasuosituksia, koska niitä on tässä vuosien mittaan kertynyt. Kaikki eivät harmikseni ole kirjahyllyssäni, mutta muutama suosikki löytyy sieltäkin. Ajattelin myös, että olisiko mahdollista, jos te ehdottaisitte lempikirjojanne. Haluaisin ehdottomasti vinkkejä enkä aina itse edes löydä helpolla hyviä kirjoja. Joten, antakaa palaa ja suositelkaa!

kirjahyllyni 001

Joanne Harris - Pieni suklaapuoti
Täytyy kyllä sanoa, etten olisi koskaan uskonut lukevani tätä kirjaa. Normaalisti en pidä tällaisista kirjoista, mutta silloin kun tämän luin, ahmin sen hetkessä. 

Diane Setterfield - Kolmastoista kertomus
Tämäkin poikkeaa lukutottumuksistani, mutta pystyn lämpimästi suosittelemaan kaikille. Itse luin tätä pikkuhiljaa bussimatkoilla.

Minna Canth - Kauppa-Lopo
Ihmeen hyvä novelli/kertomus. Normaalisti monet lukevat Canthilta vain Anna Liisan tai Työmiehen vaimon, mutta noiden lisäksi kannattaa kyllä lukaista vielä Kauppa-Lopokin.

Ina Langen - "Huonompaa väkeä"
Kertoo venäläiskasakan tyttären Nadjan seikkailuista. "Huonompaa väkeä" nimitys, huomatkaa lainausmerkit, kertoo jo siitä, että miten kirjaan kannattaa suhtautua.

Juhani Aho - Papin rouva
Suhtauduin itse aluksi hyvin vastahakoisesti tämän kirjan lukemiseen, mutta olikin itse asiassa yllättävän hyvää luettavaa! Tietenkin on otettava huomioon kirjan ilmestymisajankohta, mutta aikanaan Papin rouva herätti kohua aiheensa puolesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bloggaaminen ja lukeminen sujuu kaikilta mukavammin, kun kommenttia kirjoittaessa harkitsee kirjoittamaansa. Asiallinen ja rakentava kritiikki on aina sallittua, mutta järjetön haukkuminen, mollaaminen ja asiattomien kommenttien jättäminen ei. Haluaisitko itse kuulla olevasi ruma, lihava tai maailman huonoin bloggaaja? Et varmastikaan. Pidetään kommentointi asiallisena - näin kaikilla on mukavampaa! :)