keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Mitä minä yleensä mietin?

Kaikkeahan sitä tulee aina mietittyä, mutta ajattelin vähän koota yleisimpiä ajatuksiani. Ajatuksia, joilla on ollut iso osa mun ajattelutoiminnassani viime aikoina!

Tentit/esseet/koulujutut
Mietin aika paljon sitä, miten ehdin lukemaan ja kirjoittamaan. Pohdin paljon sitä, miksi jätän lukemisen viime tippaan tai miksen vain yksinkertaisesti jaksanut lukea silloin edelliskerralla enemmän. Mietin aika paljon koulujuttuja, onhan se aika ymmärrettävää. En pohdiskele koulujuttujen sisältöjä muuta kuin niitä tehdessäni - eli en saa yhtäkkisiä oivalluksia Kantin kauneuskäsityksestä ollessani suihkussa vaan koulujutut (varsinkin tylsät) jäävät siihen tietokoneen PowerPointin näytölle, kirjan sivuille ja opiskelumielentilaan. Jotkut mielenkiintoiset asiat, kuten runot, saattavat mietityttää myöhemmin, mutta se on vain kivaa. 
Mietin paljon sitä, miten pärjään kyseisissä tehtävissä. Alitanko tasoni selvästi, kuulostanko nyt liian tyhmältä ja sopiiko tämä ilmaisu tähän? Mietin liikaa aloituksia ja lopetuksia ja stressaan turhaan siitä, missä järjestyksessä aion käsitellä aihettani. Meidän oppiaineemme esseet ovat suhteellisen vapaita ja siksi olikin kauhea shokki kirjoittaa kirjallisen asiaviestinnän esseetä, jossa ei saanut olla meidän alamme rönsyileviä ilmaisuja eikä muutakaan hauskaa.

Jumpat/muut menot
Mietin myös suhteellisen paljon kaikkia koulun ja opiskelun ulkopuolelle jääviä tapahtumia ja menoja. Minulla on rutiinina käydä pumpissa ja zumbassa, mutta ei se helppoa ole. En usko, että koskaan tulen mielelläni lähtemään jumppaan sunnuntai-illalla. Jos jumpat olisivat aamulla, olisi minulla vähän eri ääni kellossa. Inhoan, jos pääsen tulemaan kotiin vasta myöhään, pimeällä. Ehkä kesän lähestyessä sekin helpottaa, mutta joka tapauksessa en usko, että tulen koskaan olemaan sellainen ihminen, joka vaatii liikuntaa pitääkseen päänsä ja ajatuksensa selvänä. Ehkä enemminkin jumpan skippaamisesta tuleva "morkkis" pakottaa jumppaamaan. Who knows?

Muut menot... Olimme Oscar-bileissä ja se on mulle jo iso juttu. En normaalisti tykkää mennä minnekään, koska 1. kaikki alkaa niin myöhään ja 2. haluaisin kotiin nukkumaan, mutta milläs menet kotiin yöllä, kun bussit ei kulje. Taksikin tulee kalliiksi.

Ja tietenkin mietin paljon henkilökohtaisia juttuja, mutta ei ne pyöri samanlaisia ajatuksina kuin yllämainitut!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bloggaaminen ja lukeminen sujuu kaikilta mukavammin, kun kommenttia kirjoittaessa harkitsee kirjoittamaansa. Asiallinen ja rakentava kritiikki on aina sallittua, mutta järjetön haukkuminen, mollaaminen ja asiattomien kommenttien jättäminen ei. Haluaisitko itse kuulla olevasi ruma, lihava tai maailman huonoin bloggaaja? Et varmastikaan. Pidetään kommentointi asiallisena - näin kaikilla on mukavampaa! :)