maanantai 8. syyskuuta 2014

Niitä fiiliksiä

 Joistain asioista muistuu mieleen tietty tunnetila. Tietty aika tai paikka. Joskus huomaan palaavani lukion alkuun kuunnellessani tiettyjä biisejä, tietty hajuvesi vie takaisin yläasteen discoihin ja greippi-Jaffa taas muistuttaa minua minun ja siskoni jokajouluisesta perinteestä.

Muistattehan, miten hurjaa oli joskus keinua niin kovaa kuin vain suinkin pystyi? Tuntui kuin olisi keinunut ympäri. Rohkeimmat keinuivat seisten ja se, jos mikä, oli hurjaa. Se fiilis, kun viimein uskaltautui itsekin seisomaan keinun puiselle laudalle, oli uskomaton.

 On jotenkin ihanaa huomata, miten osaa yhä yläasteaikaiset suosikkibiisinsä. Ehkä jopa ala-asteaikaiset. Nytkin hoilotan (päässäni kylläkin) täysillä Ari Koivusen Sweet Madness -kipaletta. Voi että näitä kylmiä väreitä.

ari

On hauska fiilistellä vanhoja asioita. On hauskaa huomata, miten tietty tuoksu tai maku vie tiettyyn hetkeen. Miten vispipuuro muistuttaa lapsuudesta ja aamun aikainen aurinko taas ihanista huvipuistomatkoista.

Pelatessamme Afrikan tähteä mamman kanssa odotimme aina mamman menevän vaikka hörppäämään vettä, jotta pystyimme vaihtamaan suotuisammat tähdet omalle reitillemme. 

Fiiliksiä on niin monenlaisia ja rakastan melkein kaikkia nostalgisia sellaisia. On ihanaa muistella lapsuutta ja nuoruutta, kun niin moni asia on myönteinen.

4 kommenttia:

  1. Tää postaus sai mut hymyilemään.
    Muistelu on parasta ja Sweet Madness mainio biisi, joka tuo mullekin ihania muistoja mieleen, mm. sen, kun näin Ari Koivusen ekan kerran livenä Ylläksellä helmikuussa 2009. Sellasia ihan järjettömiä, kivoja jännitysnipistyksiä vatsanpohajssa ei saa nykyään enää millään keikalla.

    Tää blogi on muutenkin mukava ja on hauskaa kun lähes aina kun kirjautuu bloggeriin, niin on edes jotain uutta luettavaa, jatka samaan malliin. :)

    VastaaPoista
  2. Oot niin mahtava kirjoittaja :)♥

    VastaaPoista

Bloggaaminen ja lukeminen sujuu kaikilta mukavammin, kun kommenttia kirjoittaessa harkitsee kirjoittamaansa. Asiallinen ja rakentava kritiikki on aina sallittua, mutta järjetön haukkuminen, mollaaminen ja asiattomien kommenttien jättäminen ei. Haluaisitko itse kuulla olevasi ruma, lihava tai maailman huonoin bloggaaja? Et varmastikaan. Pidetään kommentointi asiallisena - näin kaikilla on mukavampaa! :)