keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Long time no see

Yksinkertainen syy tähän hiljaisuuteen on se, että mulla menee oikeasti niin paljon aikaa koulujuttujen parissa, ettei blogille ole uhrautunut aikaa. Pahoitteluni. Koulussa saa todellakin käydä, kotona sitten tehdään läksyjä ja luetaan tenttiin. On todella paljon tekemistä, eikä niiden tekemisten jälkeen ensimmäisenä ole mielessä avata Bloggeria ja ryhtyä kirjoittamaan lisää.

Opiskelut menevät tällä hetkellä aika hyvin. Tietenkin olen välillä ihan hoomoilasena suomen kielen tunneilla, koska opittavaa ja omaksuttavaa on erittäin paljon. Mutta kyllä tämä tästä, aion vain yrittää parhaani. Onneksi meillä on aivan ihastuttava opettaja, joka osaa opettaa, mutta on myös niin mukava ja miellyttävä, että häntä kuuntelee mielellään. Aion myös lukea muutaman kurssin kasvatustieteitä, jotta saisin nekin perusopinnot pian kuitattua. Paljon on hommaa, se on selvä.

Kotimaisen opinnotkin etenevät. Tein tässä HOPSia (henkilökohtaista opintosuunnitelmaani) ja huomasin, että taitaa tulla tänä vuonna noin 23 opintopistettä aineopintoja. Jos jaksan niin teen noin paljon, ja toivon todellakin jaksavani. Tahdon vain saada mahdollisimman paljon opintoja purkkiin tällä lukuvuodella. Onneksi kieliopinnot ovat pian suoritettuina, joten niistäkään ei tarvitse ottaa stressiä myöhemmin. 

Välillä on tullut hirveä väsymys. En jaksaisi opiskella, kirjoittaa ja lukea koko ajan. Se väsyttää, unettaa ja turhauttaa: aina on jotakin, jota pitäisi tehdä ja jota lukea. Sitä tämä yliopisto teettää. Voisin tietenkin mennä rimaa hipoen, mutta itseäni jäisi myöhemmin harmittamaa, kun en antanut kaikkeani. Oman jaksamiseni mukaan menen aina kuitenkin.

Nytkin tehtäväni olisi suomen muistiinpanot, huomiseen ruotsin referaattiin kertaaminen ja kaikkea muuta päällisiksi. Tenttiinkin luin tänään jo hetkisen. Mutta en valita, saan olla onnellinen siitä, että olen koko ajan askeleen lähempänä unelmaani! Ehkä tarvitsee aina välillä rauhoittua ja linnoittautua läppärin kanssa sohvan nurkkaan katsomaan Teho-osastoa. Se lievittää minulla stressiä ainakin ihan älyttömän hyvin. 

Mutta nyt palaan kouluhommien pariin, jotta pääsen jossain vaiheessa vielä rentoutumaankin. Ihanaa iltapäivää kaikille!

2 kommenttia:

  1. Sun ahkeruus huimaa mua! Tsemppiä ihan älyttömästi kiireeseen ja muista todellakin välillä rentoutua!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahkeruudesta aiheutuu väsymystä, se on huono puoli! Samoin sulle paljon tsemppiä Nora :)

      Poista

Bloggaaminen ja lukeminen sujuu kaikilta mukavammin, kun kommenttia kirjoittaessa harkitsee kirjoittamaansa. Asiallinen ja rakentava kritiikki on aina sallittua, mutta järjetön haukkuminen, mollaaminen ja asiattomien kommenttien jättäminen ei. Haluaisitko itse kuulla olevasi ruma, lihava tai maailman huonoin bloggaaja? Et varmastikaan. Pidetään kommentointi asiallisena - näin kaikilla on mukavampaa! :)