keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Musiikillinen epämukavuusalue

Muistatteko te viime vuoden Euroviisuissa esiintyneen bändin nimeltään The Common Linnets? He esittivät biisin nimeltään Calm After The Storm (joka kuulostaa pelottavan paljon The Policen Every Breath You Take -kappaletta ja josta on tehty myös suomenkielinen versio). Jos ette muista, menkää kuuntelemaan kappale!

Aloin kuuntelemaan tuota kyseistä biisiä äsken, sillä keksin idean tähän postaukseen. Haluan puhua musiikillisesta epämukavuusalueestani. Tämä kyseinen kappale kuuluu nimenomaan sille alueelle, jossa en viihdy. En sitten yhtään. Kuuntelin muitakin heidän biisejään ja kaikki kuulostivat minun korvaani aivan samalta hötöltä biisi biisin jälkeen. Joskus hyvin harvoin nautin erittäin rauhallisista kappaleista, mutta harvemmin en. Jos pidän jostakin hitaasta balladista, on siinä pakko olla jotain erikoista.

Ajattelin haastaa itseni tulevina aikoina. Aion haastaa itseni musiikilliselle epämukavuusalueelleni ja yrittää kuunnella välillä jotakin muuta kuin sitä tuttua ja turvallista. No, miksikö? Siksi, että musiikillinen ajatusmaailma olisi ihanteellisin avarana. (Ja toiseksi, on ainakin jotain mitä haukkua! Hehheh..)


Millainenko musiikki sitten kuuluu minun epämukavuusalueelleni? Olen suhteellisen perillä nyt pinnalla olevasta musiikista, popista ainakin. Sitä kuulee tahtomattaankin, mutta en tiedä siitä kuitenkaan tarpeeksi. Tahdon olla perillä uusista suunnista ja suosituista yhtyeistä/artisteista. 

Voin listata muutamia artisteja, jotka todellakin kuuluvat mukavuusalueeniulkopuolelle: Cheek ja kaikki muut räppärit (oikea termi?), Taylor Swift ja muut pop-naisartistit sekä oikeastaan kaikki, mitä soitetaan Nrj:llä ja The Voicella. 

Teidän tehtävänne on haastaa minut! Ehdottakaa teidän suosikkibiisejänne: minä kuuntelen ne ja jossakin postauksessa arvostelen ne, jotka saivat minut tuntemaan itseni epämukavaksi ja ne, jotka yllättivät minut positiivisesti. 

5 kommenttia:

  1. Ou jee, näitä tuut varmaan vihaamaan oikein kovasti, mut sitä kai halusitkin :D Eli kuunteleppa hyvällä mielellä Madonna - Wash all over me, Adam Lambert - Outlaws of love, Paloma Faith - Only love can hurt like this ja Jippu - Eva (Nukutaan kielletyllä iholla). Nää on mun rakkauksii, mut oo vaa rehellinen arvosteluissasi :)

    VastaaPoista
  2. Hihii!! Mä listaan tähän nyt muutaman suosikin jotka on kaikki toisistaan suuresti poikkeavia: The Avett Brothers - Colorshow, Devin Townsend - Deadhead, The C90s – Shine A Light (Flight Facilities Remix), The National – Fake Empire, Kendrick Lamar - The Blacker the Berry, Banks – Brain, Bobby Womack – Dayglo Reflection (feat. Lana Del Rey)... Apua en pysty lopettaa! No, mulla näitä riittäis, kerro jos tarviit lisää hehe c: Mutta iso käsi ja arvostus mukavuusalueen ulkopuolelle astumisesta! Sen tein itsekin lukioaikoina ja sitten lähtikin ihan lapasesta koko homma ja nykyään kuuntelen käytännössä kaikkea muuta paitsi iskelmää :'D

    VastaaPoista
  3. Tässä vielä lisää biisejä sulle kuunneltavaksi: Queen - It´s A Hard Life, Madonna - Pray For Spanish Eyes, Lady Gaga - Dope, Scorpions - The Best Is Yet To Come ja Roxette - Listen To Your Heart. :D

    VastaaPoista
  4. Ja tää viel: Anna Eriksson - Teit minusta sairaan!!

    VastaaPoista
  5. Ed Sheeran - Thinking out loud, Deorro - Five hours feat. chris brown, Calvin Harris - Outside feat. ellie goulding, Avicii - The nights, Nopsajalka - Lupaan olla. Tässä muutama kappale :)

    VastaaPoista

Bloggaaminen ja lukeminen sujuu kaikilta mukavammin, kun kommenttia kirjoittaessa harkitsee kirjoittamaansa. Asiallinen ja rakentava kritiikki on aina sallittua, mutta järjetön haukkuminen, mollaaminen ja asiattomien kommenttien jättäminen ei. Haluaisitko itse kuulla olevasi ruma, lihava tai maailman huonoin bloggaaja? Et varmastikaan. Pidetään kommentointi asiallisena - näin kaikilla on mukavampaa! :)