maanantai 9. helmikuuta 2015

Vakavaa asiaa fanitytöistä

Tämä postaus on pelkkää ajatuksenvirtaa, älkää noteeratko sen kummemmin. Tämä on kuitenkin sellainen asia, josta haluan myös puhua. Olen törmännyt tällaiseen juttuun liian useasti (enkä nyt tarkoita, että juuri sinä olisit tällainen, vaikka fanityttö olisitkin) - fanitytöt (käytän tästä lähtien termiä fanityttö, mikä tarkoittaa ketä tahansa naispuolista fania) hyökkäävät idolinsa lähipiirin, puolison tai vastaavan kimppuun netissä. Se menee jo yli. Itse en ole koskaan ollut erityisen kiinnostunut idolieni puolisoista: olen kiinnostunut idolistani, mutta toisin kuin muut fanitytöt, en ole koskaan haaveillut meneväni naimisiin idolini kanssa. Moni fani tuntuu elävän jossain haavemaailmassa, jossa idolin puoliso on uhka sille omalle haaveelle. Mihin siitä päästäänkään? Niin, haukkumiseen ja mustamaalaamiseen.

Minä puhun nyt suoraan, sillä näin punaista äsken seikkaillessani netin ihmeellisessä maailmassa. Käyn säännöllisin väliajoin kurkkimassa mitäs Sandra Mittica, eli Ville Valon avopuoliso (kihlattu ehkä?) puuhailee. Välillä katselen hänen instagramiaan tai muuten vain surffailen netissä etsimässä tietoa tästä naisesta, koska minun mielestäni hän on ensinnäkin kiinnostava ja toiseksi hän on vielä erittäin kaunis. Tätä ilmiötä näen harvemmin suomalaisten fanityttöjen toteuttavan - haukkumiset ovat useimmiten ulkomaalaisten fanien suusta. Suomalaiset ovat joko suhteellisen kohteliaita asian suhteen tai sitten heitä ei kiinnosta tämän naisen elämä sen enempää kuin pitäisikään.

Minä olen onnellinen siitä, että Valo seurustelee ja vaikuttaa onnelliselta. Ja vaikka mitä tapahtuisi, se ei ole minun asiani. Se ei ole kenenkään ulkopuolisen asema. Harmittaa kaikkien julkimoiden puolesta, sillä monet fanit piinaavat heitä. Varsinkin Valon talolla käy paljon ulkomaalaisia faneja aika ajoin. He stalkkaavat ja odottavat portilla, koska heidän ihana Ville Valonsa tulisi ulos. En siedä haukkumista enkä muutenkaan vastaavanlaista käytöstä. Kommentit ovat välillä aivan sairaita. Mitä helvettiä Sandra on teille tehnyt? Löysi itselleen Villen ja on nyt parisuhteessa hänen kanssaan? Kuulepas sinä fanityttö, hus pois haavemaailmasta - sinulla ei ole oikeutta haukkua Sandraa varsin ikävästi vain koska "hän vei Villen sinulta". 

Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, mutta mielestäni ulkonäön kommentointi ei kuulu hyviin tapoihin. Netissä arvostellaan Mittican ulkonäköä varsin ilkein sanoin; milloin hän on ruma, milloin hänellä on liian iso nenä ja sitä ja tätä ja tota. HEI! LOPETTAKAA? En tiedä, kuinka huonosti teidät on kasvatettu, mutta minulle on ainakin opetettu, että ketään ei haukuta. Pahimpia ovat ne, jotka toivovat toisen kuolemaa. Se vasta sairasta onkin. Toivotte jonkun kuolemaa, vain siksi, että hän sattuu seurustelemaan päiväunenne kanssa? Herätkäähän jo tähän maailmaan.

Toki saatte minun puolestani manata päässänne vaikka mitä, mutta mikä oikeuttaa teidät levittämään kamalia sanoja ympäri nettiä? En tiedä, ovatko sanat päätyneet Sandran korviin; toivon, etteivät. Koska mielestäni itsessä on jotain vikaa, jos jaksaa käyttää omaa energiaansa toisen mollaamiseen netissä. Ja tämä pätee kaikenlaiseen kiusaamiseen. Ei "julkisuuden henkilön" haukkuminen ole yhtään sen hyväksytympää kuin kenen tahansa meistäkään. 

Minua harmittaa tämä asia ihan älyttömästi. En jaksa ymmärtää, ettette halua idolinne olevan onnellisia. En jaksa ymmärtää sitä, että haukutte ja mollaatte teille täysin tuntematonta ihmistä vain sen vuoksi, että hän sattuu kuulumaan idolinne lähipiiriin. En vain yksinkertaisesti jaksa ymmärtää.

Ja toivon todellakin, että suomalainen fanityttökanta pysyy yhä hiljaisena. En ole nähnyt kunnon fanien (mitään kaksplus-palstojen mammojen ulinoita ei lasketa, koska ne nyt haukkuu ja valittaa niin paljon kuin ehtivät) valitusta ja haukkumisia. Toivon todellakin, että tilanne rauhoittuisi eikä kukaan alkaisi valittamaan toisen ulkonäöstä tai edes mistään. Miksei onnea voida suoda? Faktahan on se, että on aika pieni mahdollisuus, että juuri Sandraa haukkunut fanityttö (nämä itse asiassa ovat usein jo reippaasti yli kolmekymppisiä) pääsisi naimisiin Valon kanssa. Miksi pitää elätellä ns. turhia toiveita, elää haavemaailmassa, vaikka koko maailma olisi avoinna kaiken sen kateuden ulkopuolella. Täytyy sanoa, ettei elämässä taida olla paljoa sisältöä, mikäli käytät ison osan päivästä toisen mollaamiseen. En ymmärrä.

Toki fanityttöys on hyvä asia, mikäli esimerkiksi idolin musiikki auttaa vaikeassa elämäntilanteessa, musiikista tulee parempi mieli jne. Mutta tervettä fanityttöilyä ei todellakaan ole se, että stalkkaat idoliasi, haukut tämän puolisoa julmasti netissä ja toivot kuolemaa idolisi jokaiselle heilalle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bloggaaminen ja lukeminen sujuu kaikilta mukavammin, kun kommenttia kirjoittaessa harkitsee kirjoittamaansa. Asiallinen ja rakentava kritiikki on aina sallittua, mutta järjetön haukkuminen, mollaaminen ja asiattomien kommenttien jättäminen ei. Haluaisitko itse kuulla olevasi ruma, lihava tai maailman huonoin bloggaaja? Et varmastikaan. Pidetään kommentointi asiallisena - näin kaikilla on mukavampaa! :)