maanantai 18. elokuuta 2014

Lagitus

 Ärsyttävää huomata, miten riippuvainen onkaan sosiaalisista medioista, kuten Instagramista ja Ask.fm:stä. Sen tajusin vasta, kun ostin uuden puhelimen Lumian hajottua (I told you so!). Tässäkin uudessa Huaweissa on jotain häikkää yhteyden kanssa - sain juuri ja juuri ladattua WatsAppin, mutta Instagram lataa koko ajan parhaillaan. On tainnut ladata viimeiset pari päivää. En ymmärrä, missä ongelma piilee! 

 Yritän huomaamattani koko ajan mennä Instagramiin, vaikkei mitään painiketta siihen olekaan kännykässäni. Ihan turha luulo yrittää käydä pikaisesti Ask.fm:ssä, koska nettiyhteys takkuaa enkä ole saanut ladattua sovellusta. Vasta nyt oikeasti ymmärtää, miten riippuvainen onkaan muiden kyyläämiseen ja ylipäätään informaatioon. Huomaan vasta nyt, että välillä on ihan mukavaa olla vain pimennossa. Instassa en ole päässyt käymään, siksi en ole lisännyt kuviakaan, mutta mitäs se haittaa. Välillä on hyvä pitää pieni breikki kaikesta informaatioähkystä ja pakotteista sosiaalista mediaa kohtaan. Miksi lisätä kuvia ja kertoa elämästään, jos ei kiinnosta? Käyn nyt koneella muutenkin hoitelemassa asioita, joten kaiken tarvittavan pystyn tekemään täällä. En koskaan edes oppinut bloggaamaan kännykällä, inhoan pikkuista näyttöä ja sitä, etten pysty kirjoittamaan sulavasti ja nopeasti. Koneella se onnistuu paljon paljon helpommin!

 Tuntuu oikeastaan jopa ihan mukavalta, ettei minun ole pakko selata Facebookia ja Instagramia joka aamu. Minulla ei ole enää edes Blogger-sovellusta kännykässäni. Pääsen tutustumaan blogiteksteihin paljon intensiivisemmin, kun tulen koneelle. Välilehdet ovat turhan kuormittavia minun hintaluokkani kännyköille, haha! Huomaan usein selaavani samat päivitykset ja kuvat kerta toisensa jälkeen, senkin teen vain tottumuksesta. Keskitynkö koskaan oikeasti vaikka lukemaan päivityksiä vai selaanko vain robottimaisesti etusivua Facebookissa ja Instassa? Luultavasti toiminto on jo automatisoitunut ja se jos mikä on huolestuttavaa!

 Olen pitkästä aikaa katsonut oikeasti telkkaria ja vaan ollut. Lagittava kännykkä on osasyy siihen. Ärsyttävää olla riippuvainen puhelimesta. Tuntuu, että se on kasvanut käteen kiinni eikä vessaankaan voi mennä ilman. Huoh. Ehkä olisi aika pieneen pakkoeroon? 

 En ole kuitenkaan uimassa pois tästä sosiaalisen median verkosta. Ehkä pidän vain hieman lomaa enkä käytä viimeisiä loman tuntejani tappeluun lagittavan Facen ja Instan kanssa. Ehkä minä vain lomailen. Ja olen. Minua ei vain välttämättä tavoita täältä tai mistään sosiaalisesta mediasta niin helpolla, koska en pääse niihin käsiksi niin nopeasti. Siksi, jos haluat minut tavoittaa, kehotan lähettämään sähköpostia! Siellä käyn! Voittehan tietenkin lähettää viestiä niin askissa kuin täälläkin, mutta kommenttien luku ja niihin vastaaminen takkuilee tällä hetkellä netin vuoksi. Sähköposti on helpompi tapa!

Sähköposti - weirdteaparty(at)luukku.com
Ask.fm - ask.fm/emiliasantra
Instagram - emiliasantra


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bloggaaminen ja lukeminen sujuu kaikilta mukavammin, kun kommenttia kirjoittaessa harkitsee kirjoittamaansa. Asiallinen ja rakentava kritiikki on aina sallittua, mutta järjetön haukkuminen, mollaaminen ja asiattomien kommenttien jättäminen ei. Haluaisitko itse kuulla olevasi ruma, lihava tai maailman huonoin bloggaaja? Et varmastikaan. Pidetään kommentointi asiallisena - näin kaikilla on mukavampaa! :)