perjantai 8. huhtikuuta 2016

Opintopäivitys: tuutorointi, opinnot, tentit

Hei kaikki! Ajattelin taas päivitellä hieman opinnoistani, koska nää postaukset on aina tosi suosittuja ja niitä luetaan eniten. Ehkä ihmisiä vaan kiinnostaa yliopisto-opiskelu?

Tosiaan alkuun kiva ilmoitus siitä, että musta tulee ensi syksynä opiskelijatuutori uusille fukseille. Odotan syksyä jo innolla, koska tykkään ns. ohjastaa ja opastaa, hyvää harjoitusta se on myös opettajan uraa varten. Tosiaan, kotimainen ja yleinen kirjallisuus yhdistyvät hakukohteena ja me tuutorit opastamme sekä kotimaisen että yleisen uusia fukseja. Siitä tulee aivan varmana tosi hauskaa ja onhan se muutenkin kiva, että juuri minä (ja Nora myös!) päästään auttamaan ja opastamaan uusia opiskelijoita. Olen miettinyt jo paljon juttuja, joista voi olla heille hyötyä.

Itselläni oli ainakin niin hyvät tuutorit, että haluan pystyä vähintään yhtä hyvään tuutorointiin kuin he.


Mutta sitten itse opintojen pariin. Tällä hetkellä toinen vuosi on loppusuoralla ja tenttejä ja muita hommia on kyllä vaikka muille jakaa. Eilen tein muistiinpanoja erään toimittajan artikkeleista, nyt kirjoitin valmiiksi Nykykirjallisuus-kurssin esseeni. Ja ainiin, keskiviikkona minulla oli suomen lauseopin tentti. Hommaa siis todellakin on. Yritän vain saada kaikki tehtyä ajoissa. Ensi viikolla olisi myös erään luentopäiväkirjan palautus, joten eikun näppäimistö sauhuamaan.

Huhtikuu on aina todella kiireistä aikaa koulun kanssa. Silloin suurin osa kursseista loppuu ainakin minulla ja tietenkin kaikki tentit osuvat juuri tähän saumaan. No, onneksi opintopisteitä ainakin satelee, jos ei muuta.

Tällä hetkellä oon innoissani siitä, että pian koittaa syksy ja alkaa kandin kirjoittaminen. Suunnitelmia minulla jo on, mutta vedenpitäviä ei vielä. Mitä luultavimmin tiedän kuitenkin jo suurinpiirtein, mitä oma kandini voisi käsitellä. Aika kuitenkin näyttää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bloggaaminen ja lukeminen sujuu kaikilta mukavammin, kun kommenttia kirjoittaessa harkitsee kirjoittamaansa. Asiallinen ja rakentava kritiikki on aina sallittua, mutta järjetön haukkuminen, mollaaminen ja asiattomien kommenttien jättäminen ei. Haluaisitko itse kuulla olevasi ruma, lihava tai maailman huonoin bloggaaja? Et varmastikaan. Pidetään kommentointi asiallisena - näin kaikilla on mukavampaa! :)