torstai 24. maaliskuuta 2016

Lapsuusajan musiikkimuistot

On aina hauska tietää, millaista musiikkia kaikki ovat kuunnelleet lapsuudessaan. Ajattelin siis listata jonkin verran linkkien kera musiikkia, joka liittyy olennaisesti lapsuuteeni. Suurin osa näistä kappaleista ovat minulle tuttuja ala-asteen taksimatkoista. Menimme siis kouluun ja sieltä pois taksilla, joten tuli kuunneltua jonkin verran musiikkia.
Mari, jos luet tätä, ole hyvä ja sukella nostalgiamereen!

Varsinkin Popedaa tuli kuunneltua. Kyllä Ukkometso, Kaasua komisario Pepponen ja Kersantti Karoliina raikasivat taksin takapenkillä. Näiden ohella kuunneltiin jonkin verran Yötä, Yölintua ja Hurriganesia!


Tietenkin kaikki tällaiset 2000-luvun alun hititkin tuli kuultua. Popitettiin Boten Annaa (tietenkin), Movetronin Romeota ja Juliaa sekä Martti Vainaa & Sallitut Aineet -yhtyeen Pelimiestä ja Toyotan takana -biisiä.


Jostain syystä elävänä on jäänyt mieleen Petri Munckin Levoton prinssi ja Antti Raiskin Angelle.


Mutta kukapa voisi unohtaa niinkin valovoimaista artistia kuin Günther? Ah, tämä vasta tuokin nostalgian(naurun)kyyneleet silmiin. Ei sitä ala-asteella tajunnut, että millainen artisti Günther oikein on, mutta kyllä me silti oikein olan takaa hoilattiin Teeny Weeny String Bikini -biisiä. Ja Ding Dong Songia ei myöskään sovi unohtaa.



Joskus ala-asteen musiikintunneilla lauloimme yhdessä VHS-karaokea. Niistä on parhaiten jäänyt mieleen J. Karjalaisen Ankkurinappi ja Miljoonasateen Marraskuu. Muuten musiikintunneilla lauloimme muun muassa Säkkijärvenpolkkaa, Oolannin sotaa ja Meksikon pikajunaa.


Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, vahvin musiikillinen muistoni lapsuudestani - IRWIN GOODMAN. Uskon, että on äiti saattanut hieman hävetä, kun mukulat on laulanut Viuhahdusta ja Haistakaa paska koko valtiovaltaa, mutta mikäs siinä. Irwinillä tulee aina olemaan erityinen paikka mun musiikillisessa sydämessäni.


Omasta mielestäni on tullut kuunneltua musiikkia aika monipuolisesti. En tietenkään ottanut huomioon lastenlauluja, Ti-Ti Nallea yms, mutta kaikenlaisen muun musiikin kyllä huomioin. Vaikuttihan ala-asteen loppuvaiheessa esimerkiksi Ari Koivusen Idols-voitto ja Sunrise Avenuen Fairytale Gone Bad -biisi musiikkimakuuni, mutta mielestäni tässä postauksessa linkatut biisit kertovat enemmän siitä laajasta kirjosta, jota olen "nuoruusvuosinani" kuunnellut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bloggaaminen ja lukeminen sujuu kaikilta mukavammin, kun kommenttia kirjoittaessa harkitsee kirjoittamaansa. Asiallinen ja rakentava kritiikki on aina sallittua, mutta järjetön haukkuminen, mollaaminen ja asiattomien kommenttien jättäminen ei. Haluaisitko itse kuulla olevasi ruma, lihava tai maailman huonoin bloggaaja? Et varmastikaan. Pidetään kommentointi asiallisena - näin kaikilla on mukavampaa! :)