torstai 18. helmikuuta 2016

Minun päiväni 17.2

06:30 Herätyskello soittaa. Eikun vaan saman tien ylös, ei auta muu. Noin kymmenen minuutin päästä syön aamupalaa ja selailen samalla sosiaalisia medioita. Seitsemältä Joonaskin nousee ylös ja alkaa ottamaan verhoja pois. Meille tulee lämpökuvaus-työntekijöitä, joten huonekaluja on siirrelty ja verhotkin otettu pois. Noin varttia yli seitsemän alan meikkaamaan, ulkokamppeet vedän päälle noin puolelta.

07:30 Lähden tallustelemaan kohti bussipysäkkiä. Musiikki pauhaa kuulokkeissa ja huomaan, että tuttu, samalla bussipysäkillä bussia odotteleva kävelee miltei perässäni. Ohitan ne samat lapset, jotka joka aamu kävelevät minua vastaan. Yritän kävellä tavallista hitaammin, sillä en halua "ehtiä" ruuhkabussiin vaan odotan suosiolla seuraavaa bussia.

07:55 Bussi tulee ja hyppään kyytiin. Huomaan bussissa olevan eräs tuttu tyyppi suomen luennoilta, joten nappaan kuulokkeet pois korvista ja jutustelemme koko matkan. Hyppäämme kyydistä Tuomiokirkolla ja kävelemme samaa matkaa koululle, koska meillä on sama luento aamulla.

08:30 Ensimmäinen luento alkaa. Kurssi käsittelee suomen lauseoppia. Teemme tottuneesti muistiinpanoja, mutta luennon loppupuolella teemme harjoitustentin, josta olimme aiemmin sopineetkin. En tiedä, miten se meni, mutta nyt ainakin tiedän, mitä tuleman pitää ja miten valmistautua tenttiin.

10:15 Seuraavan luennon aika. Käyn nopeasti tulostamassa ja tulostusreissulla mukaani tarttuu myös jokin outo viron kielen harjoituskirja, jonka sai ottaa mukaansa. Ehkä siitä on myöhemmin jotain hyötyä. Luennolle olen tehnyt translitteraation Agricolan tekstistä, ja käymme yhdessä töitämme läpi. Vertailemme parini kanssa tekstejämme, ja minä teen korjauksia.

12:00
Näen tandem-parini. Meillä on aikaa vain tunti, mutta käytämme ajan tehokkaasti ääntämisharjoituksiin. Tällä kertaa tapaaminen oli suomipainotteinen.

13:00 Kiirehdin toiselle puolelle kampusta, koska olen luvannut meneväni myymään Muusan myyjäisiin. Aika kuluu mukavasti rupatellessa ja asiakkaita palvellessa. Maistoinpa myös fetapiirakkaa, jota meillä oli myytävänä - se oli oikein hyvää!

15:00 Myyjäiset loppuvat. Ennen kuin lähden, jään auttamaan siivoamisessa ja viemme yhdessä tavaroita varastoon. Sen jälkeen lähden tallustelemaan kohti bussipysäkkiä.

16:00 Olen miltei kotona. Alan tekemään ruokaa ja katselen samalla kotona olevaa kaaosta, koska huonekalut on pitänyt siirtää. Joonas tulee kotiin, laitamme verhoja takaisin ja syömme. Syömisen jälkeen siirrämme sohvan ja sängyn takaisin paikoilleen.

19:00 Menemme saunaan ja saunasta tultuamme alamme katsoa Plump Fiction -elokuvaa, joka parodioi Pulp Fictionia. Sen parissa meneekin pari tuntia ja hieman ennen kymmentä menemme nukkumaan, koska aamulla on taas aikainen herätys.

Tässä minun päiväni! Se ei ollut mikään erityinen, mutta tekemistä piisasi kyllä. Jos olisin vielä kotona opiskellut, niin olisi tullut enemmän täytettä tähänkin postaukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bloggaaminen ja lukeminen sujuu kaikilta mukavammin, kun kommenttia kirjoittaessa harkitsee kirjoittamaansa. Asiallinen ja rakentava kritiikki on aina sallittua, mutta järjetön haukkuminen, mollaaminen ja asiattomien kommenttien jättäminen ei. Haluaisitko itse kuulla olevasi ruma, lihava tai maailman huonoin bloggaaja? Et varmastikaan. Pidetään kommentointi asiallisena - näin kaikilla on mukavampaa! :)