tiistai 1. joulukuuta 2015

JOULUVIIKKOKALENTERI: Hössötykset ja hirvitykset

Ajattelin tehdä tänä vuonna tällaisen jouluviikkokalenterin, jossa siis päivitän ennen joulua 3-4 kertaa erilaisia jouluun liittyviä postauksia. Nämä saattavat erota niistä perinteistä joulukalenteri-postauksista, joita näkyy monissa blogeissa, mutta väliäkös tuolla!

Normaalistihan joulusta hössötetään, mutta minäpä ajattelin listata teille muutaman jouluhirvityksen jouluhössötyksen vastapainoksi! Hössötys merkitsee siis sitä, mistä minä pidän ja hirvitys päinvastaista.

• Hössötän kalasta, perunoista, sillistä ja lihapullista. Mun ja Paukin jouluun kuuluu olennaisesti Greippi-Jaffa. Minua hirvittävät rosolli ja kaikki laatikot.
• Hössötän kuusen ihanista kynttilöistä, mutta minua hirvittävät ne olkipukit (mitkä ovatkaan).
• Hössötän ihanista kinoksista ja paukkupakkasista, mutta hirvityksiä ovat hirveä räntäsade ja märkä maa.
• Hössötys kohdistuu hautausmaalle eikä niinkään joulukirkkoon.

• En pidä Lumiukko-ohjelmasta, mutta haaveilen joka vuosi soittavani Joulupukin kuumalinjalle. Haikailen myös The Joulukalenteri -ohjelman perään - se oli aivan mahtava. Hävettää myöntää, mutten ole myöskään monen montaa kertaa kuunnellut joulurauhanjulistusta.
• Joulukuusen hakeminen on ihana perinne, mutta joskus se painaa niin pirusti, että tarvitaan kaikki voimat, mitä meistä lähtee. Joulukuusenhaku on jees ajatustasolla, mutta kun päästään oikeasti raijaamaan sitä kuusta, ei aina nauratakaan.
• Joulukuvien ottaminen on hauskaa, varsinkin kun iskä pakotetaan laittamaan puku päälle. Kuvien ottohetki on mukava, mutta kuvien selailu jälkeenpäin ei naurata. Kuvissa helottaa punaiset posket (koska takkatuli), mekossa on epämukavaa ja koskaan koko kööriä ei saa kuvaan niin, että kaikki näyttäisivät loistavilta. Ainakaan sitten, kun koko homma heitetään läskiksi ja lopulta 90% kuvista ovat pelkkiä kaksoisleukia, irvistyksiä ja heilumisia.
• Ruoan jälkeinen ähky kuuluu hirvityksiin, mutta hössötys-osa tapahtuu siinä vaiheessa, kun pääsee katettuun pöytään.

• Hössötän vain ja ainoastaan Raskasta Joulua -joululauluja, muut laulut ovat hirvityksiä.



Millaisia teidän hössötykset ja hirvitykset ovat?

2 kommenttia:

  1. Emppu tää oli loistava! :D Hymyilin ja nauroin.

    Tää täällä taitaa hössöttää vähän kaikesta, tai oikeastaan innostuu. Joulussa kauniit asiat, hyvä ruoka ja leipominen, kiireettömyys ja lumi on lähellä.
    Stressi ja hampaiden kiristely kuuluu hirvityksiin ja tietenkin se, jos pukki ei tule. :") Jos ei nyt kuitenkaan ihan niin, mutta kukapa ei joulupukista tykkäis?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Meri, kiva, että tää postaus oli mieleinen! Kiva kuulla, mitä sä hössötät ja mitä et. Hyvä ruoka ja yhdessäolo ovat munkin mielestä ihania asioita joulussa.

      Poista

Bloggaaminen ja lukeminen sujuu kaikilta mukavammin, kun kommenttia kirjoittaessa harkitsee kirjoittamaansa. Asiallinen ja rakentava kritiikki on aina sallittua, mutta järjetön haukkuminen, mollaaminen ja asiattomien kommenttien jättäminen ei. Haluaisitko itse kuulla olevasi ruma, lihava tai maailman huonoin bloggaaja? Et varmastikaan. Pidetään kommentointi asiallisena - näin kaikilla on mukavampaa! :)