maanantai 14. syyskuuta 2015

Mitä kouluu?

Enpä ole viime aikoina paljoa ehtinyt koneella hengailemaan - sattuneesta syystä nimeltänsä koulu ja läsnäoloa vaativat luennot. Ruotsia ja suomea olen jo opiskellut muutaman viikon, mutta viime viikolla pakkaa tulivat sekoittamaan sekä pakollinen englanti että kotimaisen kirjallisuuden uusi kurssi, joka käsittelee henkilöhahmoa.

Tänään pakersin englannin kotitehtävän kanssa, mutta eilen hiukseni harmaantuivat ruotsin referaatin vuoksi. Ehdin tänään tehdä myös suomen kielen kotitehtäviä. Tuntuu hassulta, koska vuoteen minulla ei käytännössä ole kotitehtäviä ollut. Nyt on jotain, jonka tekeminen on aina kesken ja jota pitää tehdä. Plussaa on se, että kerrankin tunneilla saa myös tehdä jotakin eikä tarvitse vain jutustella ja kirjoittaa muistiinpanoja systemaattisesti ylös.

koulu 002 koulu 001


Sen ainakin tiedän, ettei kotona tehtävien lukemisten ja tehtävien teon määrä ainakaan vähene koko loppuvuonna. Olen varaillut kirjoja kasvatustieteiden tenttiä varten ja huhhuh sitä lukemisen määrää. Sama homma myös muiden tenttien kanssa - ei tässä ainakaan tarvitse levätä laakereillaan vaan ihan rohkeasti saan puuduttaa sitä takapuolta tenttikirjojen ja pöydän ääressä. Ehkä pitäisi lueskella useammin kirjastossa, siellä saan paljon enemmän aikaan!

Pian saan änkeä vielä lisää tavaraa lukujärjestykseeni, jotta ei vaan kävisi aika pitkäksi. Siitä ei kyllä ole huolta - voisinhan aina tehdä kotimaisen kirjallisuuden tenttejäkin, mikäli opiskeluhammasta kolottaa.

PS. Luin myös pitkästä aikaa vapaaehtoisesti kirjan. Olen viime aikoina lukenut vain ja ainoastaan tenttikirjoja ja kaikkea, mitä on ollut pakko plärätä läpi. Oli mukavaa vaihtelua! Kirja oli kunnon hömppää, Marja Björkin Puuma.

1 kommentti:

Bloggaaminen ja lukeminen sujuu kaikilta mukavammin, kun kommenttia kirjoittaessa harkitsee kirjoittamaansa. Asiallinen ja rakentava kritiikki on aina sallittua, mutta järjetön haukkuminen, mollaaminen ja asiattomien kommenttien jättäminen ei. Haluaisitko itse kuulla olevasi ruma, lihava tai maailman huonoin bloggaaja? Et varmastikaan. Pidetään kommentointi asiallisena - näin kaikilla on mukavampaa! :)