tiistai 18. elokuuta 2015

Paljon suunnitelmia, niin vähän aikaa

On aika ottaa koulujutut taas osaksi säännöllisempää päivittelyä, koska koulu vie kuitenkin suuren osan ajastani ja ajatuksistani. Ja kertoohan opiskelemani ala myös jotakin minusta. Onhan tämä myös aika ajankohtaista, koska virallinen ensimmäinen koulupäivä koittaa 1.9 ruotsin muodossa. 

Tänään selasin opinto-opasta läpi ja löysin ihan älyttömästi kaikkea kivaa ja mielenkiintoista. Ainoa ongelma on se, että miten sovittaa yhteen kaikki kurssit. Se ei koskaan ole kivutonta, aina joutuu luopumaan jostakin. Tällä kertaa olen katsellut pääasiassa uusia aineopintoja, jonne on ilmaantunut todella paljon kaikkea mielenkiintoista, kuten kotimaista nykydraamaa! 

Ja paljon kaikkea muutakin tulisi mahduttaa lukujärjestykseen. Oman aineen opinnot eivät riitä kartuttamaan opintopistetiliä vaan tarvitaan sivuaine(ita). Olenkin pohdiskellut tässä monen aineen välillä ja suomen kieli olisi se tietenkin se mieluisin sivuaine. Kasvatustiedettä myös rinnalle, luonnollisesti. Aion myös osallistua pohjoismaisten kielten sivuainekokeeseen, sillä logopedian jätän suosiolla sivuun tänä vuonna. Ajattelin myös ehkä aloittaa venäjän/jonkin muun kielen, kun kerran yliopistossa ollaan ja mahdollisuuksia on. Saksa ja italia kiinnostavat aika lailla; ehkä keväällä löydän itseni jommankumman alkeiskurssilta.

Tässä on vielä hetki aikaa punnita kaikkia vaihtoehtoja ja yrittää aikatauluttaa. Ilmoittautumisia kursseilla aletaan ottaa (yhteen olen jo ilmoittautunut) ensi viikosta eteenpäin. Täytyy priorisoida ja pohtia, mikä olisi se paras vaihtoehto minulle. Eniten tietenkin minua houkuttavat opintopisteet, mutta muutaman kerran on tullut todettua, etten ole aina ymmärtänyt kursseilla kaikkea. Ehkä pitäisi alkaa pohtimaan myös sitä, että seuraisi omia intressejään enemmän. Onneksi monet uudet aineopinnot kiinnostavat kovasti ja toivottavasti saisin aikataulut sopimaan kaikkien kurssien kanssa.

Mitäs muut opiskelijat? Joko tutkimustyötä on tehty netin uumenissa tai joko lukujärjestystä on kirjoiteltu?

Damn, HIMin keikka oli loistava. Siitä postausta ehkäpä huomenna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bloggaaminen ja lukeminen sujuu kaikilta mukavammin, kun kommenttia kirjoittaessa harkitsee kirjoittamaansa. Asiallinen ja rakentava kritiikki on aina sallittua, mutta järjetön haukkuminen, mollaaminen ja asiattomien kommenttien jättäminen ei. Haluaisitko itse kuulla olevasi ruma, lihava tai maailman huonoin bloggaaja? Et varmastikaan. Pidetään kommentointi asiallisena - näin kaikilla on mukavampaa! :)