torstai 25. kesäkuuta 2015

Isotretinoin Actavis -tilannepäivitys

Tässä on syöty kuuria jo päälle kolme kuukautta. Leukaan lääke on kyllä auttanut. Nyt olen saanut näppylät otsani riesaksi. Mutta tällaista tämä on. Tokihan tämä harmittaa, mutta eipä sille oikein mitään voi. Pesen kasvoni huolella enkä tukahduta kasvojani liialla meikillä. Itse asiassa nyt en ole oikeastaan edes käyttänyt meikkiä. Tällä hetkellä kuvissa tilanne ei kuitenkaan ole samanlainen kuin kasvoissa - kamera vääristää aina.

Ajattelinkin kuvien avulla havainnollistaa tätä kokonaisuutta. Mehän kaikki tiedämme, että miltein kaikki kuvat Instagramissa ja muuallakin ovat siloteltuja. Kuka tahtoisi itsestään epäedustavan kuvan nettiin? 

Tässä alla on kuva, josta olen poistanut suurimmat finnit ja leikkinyt kaikenmaailman kontrasteilla sun muilla. Pisamat ovat korostuneet ja ihokin on ruskeampi.

2 019

Tässä alla taass on muokkaamaton kuva. Iho on paljon vaaleampi, finnit ovat näkyvillä ja muutenkaan en näytä mitenkään erityisen hyvältä.

2 019

Tahdon puhua tästä, koska aina ei kannata uskoa näkemäänsä. Varmasti monet kuuluisat nettijulkkikset muokkaavat kuviaan; saavat itsensä loistamaan ja hohtamaan. Itsekin teen aivan samaa. En minä laita Instagramiin kuvaa ilman filtteriä ja mietin tarkoin, minkä kuvan uskallan laittaa Facebookin profiilikuvaksi.

Tarkoitan tällä sitä, ettei edes julkkiksilla ole aina täydellistä ihoa tai vartaloa. Sitä varten turvaudutaan kuvanmuokkaukseen. Ja kukapa ei tahtoisi näyttää paremmalta? Minä ainakin myönnän, että kyllä minä vain tahdon. Toki onhan se vähän noloa, jos näyttää oikeassa elämässä aivan erilaiselta kuin kuvissa, mutta sellaista se nykyään on. Itsekin koen tarvetta näyttää kauniimmalta kuin koen olevani.

Toivon todella, että tämä kuuri tehoaisi. Iholla on niin suuri vaikutus itsetuntoon, ettei sitä pysty edes ymmärtämään.

1 kommentti:

  1. Mun mielestä sun iho ei näytä tossa alemmassa kuvassa yhtään hullummalta. Mulla on ollut iho-ongelmia kahdeksannelta luokalta lähtien, välillä tosi pahoja ja iho ihan hirveessä kunnossa, niin siihen, kun suhteutan vaikka sun ihon tämänhetkistä kuntoa, niin sun iho on suorastaan hyvässä kunnossa :) Mut ehkä, jos sulla on aina ennen ollut puhdas iho, niin tietysti jo pienetkin muutokset herättävät itsessä suuria huomioita. Äläkä ymmärrä väärin, en yhtään vähättele iho-ongelmiasi. Toivon, että lääkekuurisi auttaa ja saat iho-ongelmat pois häiritsemästä elämääsi. Olet kaunis <3

    VastaaPoista

Bloggaaminen ja lukeminen sujuu kaikilta mukavammin, kun kommenttia kirjoittaessa harkitsee kirjoittamaansa. Asiallinen ja rakentava kritiikki on aina sallittua, mutta järjetön haukkuminen, mollaaminen ja asiattomien kommenttien jättäminen ei. Haluaisitko itse kuulla olevasi ruma, lihava tai maailman huonoin bloggaaja? Et varmastikaan. Pidetään kommentointi asiallisena - näin kaikilla on mukavampaa! :)