perjantai 17. huhtikuuta 2015

Isotretinoin actavis - 28. päivä

Päivitystä iho-asiaan! Kuvaa en viitsinyt laittaa, sillä se on aika sama kuin viime postauksessa oleva. Elikkä iho junnaa paikallaan; voi olla, että nyt muutokset ovat hormonaalisia ja siksi iho on nyt vähän "pahemmassa" jamassa kuin aiemmin. En siltikään valita - parempi tämä iho on kuin kuukauden, kahden takainen.

Suuria näppylöitä ei ole enää tullut. Pieniä hieman, mutta ne eivät häiritse läheskään yhtä paljon kuin suuret ja kivuliaat. Olen myös pohtinyt, onko tämänhetkinen ihoni se pahenemisvaihe vai onko sekin vasta edessä. Ajattelin, joskos kortisoni mahtaa lievittää pahenemisvaihetta. Tai niin ainakin lääkäri sanoi. Huomenna syönkin viimeiset kortisonini, ja luultavasti alkuviikosta menen verikokeisiin. Lääkärillekin pitäisi mennä väliaikatsekkaukseen.

Sitten niihin oireisiin! Huulet kuivuvat yhä, mutta siihen tottuu. Keskiviikkona tuli ensimmäistä kertaa sellainen pieni repeämä tuohon huulien reunaan elikkä suuta avatessa se sattui ja kirveli. Laittelin siihen vaseliinia ja se auttoi varsin hyvin, tänään ei ole enää mitään ongelmaa. Silmiä on alkanut kuivaamaan, mutta ei paljoa. Voi olla kyllä tuo tuulikin sen aiheuttanut! 

Väsymys on kadonnut, mutta kyllä silti iltaisin uni maistuu. Päivisin ei siis tule enää mitään kamalia väsymyksiä ja hyvä niin. Toinen oire, minulle jo aiemmin tuttu, on ilmestynyt - ah, aina yhtä ihana hikoilu! Hikoilen muutenkin paljon, mutta nyt ihan maksimaalisen paljon. Koko ajan saan olla niska märkänä. Ei mitään puhetta ei voisin pistää vielä nahkatakkia päälleni; kuolen ja hikoilen valtameren kokoisen alueen ympärilleni. Sekin on sivuseikka - olen jo tottunut hikoiluun, joten hieman enemmän deodoranttia ja huolellinen peseytyminen hoitaa homman.

Selkä on ollut hieman arka, mutta eniten kipuilevat lonkat ja polvet. Moni on sanonut, että selkä saattaa kipeytyä kuulemma niin kovasti, ettei sängystä pääse ylös... No, minun kohdallani ei ole ollut kuin kerran kovaa selkäsärkyä ja sekin meni yön aikana ohi. 

Päivittelen tilannetta jälleen myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bloggaaminen ja lukeminen sujuu kaikilta mukavammin, kun kommenttia kirjoittaessa harkitsee kirjoittamaansa. Asiallinen ja rakentava kritiikki on aina sallittua, mutta järjetön haukkuminen, mollaaminen ja asiattomien kommenttien jättäminen ei. Haluaisitko itse kuulla olevasi ruma, lihava tai maailman huonoin bloggaaja? Et varmastikaan. Pidetään kommentointi asiallisena - näin kaikilla on mukavampaa! :)