lauantai 3. tammikuuta 2015

Kirja, johon tulen palaamaan

ki 016


  Olipas yllättävä valinta kirjallisuuden opiskelijalta, hehe! Enkä suosittele tätä kirjaa kaikille sen vuoksi, että se on suomalaisen kirjallisuuden lyömätön klassikko vaan siksi, että sen tarina ja henkilöhahmot ovat vertaansa vailla. En lyttää yleissivistyksen puutteesta, mikäli kyseinen henkilö ei ole lukenut teosta - harmittelen korkeintaan, miten paljon on menettänyt, kun ei ole tarttunut näin oivaan kirjaan!

  Olen lukenut Tuntemattoman sotilaan vasta kerran, mutta kohta luen sen uudelleen. Ja ehkä vuoden päästä taas uudelleen. Ja sitten jälleen. Jotkut kirjat vain ovat sellaisia, joihin palaa tietyn väliajoin. Mielestäni Tuntematon on siinä mielessä myös ajaton, sillä vaikka sota ei kosketakaan meitä, on sotilaiden tuntema pelko ja koti-ikävä yhä keskiössä sotaisissa maissa.

 Kirja on itse asiassa todella helppolukuinen, toisin kuin moni luulee. Kieli on mielestäni hyvin selkeää, vaikka henkilöhahmot puhuvatkin eri murteita. Murteiden saralla ehdoton lemppari on tietenkin Hietanen!

 Jos et sodista paljon tiedä, uskon kuitenkin, että kirja saattaa varsin hyvin kolahtaa! En ollut aikaisemmin kiinnostunut sota-aiheisesta kirjallisuudesta, mutta Tuntemattoman sotilaan innoittamana luin muutaman muunkin sotakirjan. Kirjallisuus on aika hieno asia, kun sille antaa aikaa. En minäkään muutama vuosi sitten hihkunut siitä, että joudun lukemaan jonkun kirjan - enkä hihku kyllä nytkään. Lukeminen on parasta, kun sen tekee omasta vapaasta tahdosta. Opiskelen kirjallisuutta ja joudun tietenkin lukemaan kirjoja, jotka kuuluvat tiettyihin kursseihin. Silloin kun asennoidun oikein ja todella haluan lukea jonkun teoksen, huomaan, että lukeminen sujuu. Tuntemattoman sotilaan luin ensimmäistä kertaa abivuonna ja vapaasta tahdostani: onneksi luin, sillä nyt tiedän, mikä kirja tulee luultavasti pysymään lempikirjanani pitkään.

 
ki 011d

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bloggaaminen ja lukeminen sujuu kaikilta mukavammin, kun kommenttia kirjoittaessa harkitsee kirjoittamaansa. Asiallinen ja rakentava kritiikki on aina sallittua, mutta järjetön haukkuminen, mollaaminen ja asiattomien kommenttien jättäminen ei. Haluaisitko itse kuulla olevasi ruma, lihava tai maailman huonoin bloggaaja? Et varmastikaan. Pidetään kommentointi asiallisena - näin kaikilla on mukavampaa! :)