tiistai 18. maaliskuuta 2014

Pääsykoeasiaa

56 pääsykoe 004


  Helpot Gallerit ja Open Roadit vaihtuvat vaativimpiin opuksiin. Kauhulla odottelen sitä hiusten repimistä ja aivojen ylikuumenemista. Selasin yksi päivä jo yhtä pääsykoekirjoistani ja ensimmäinen mieleeni tullut sana oli epätoivo. Miten sellaisen kirjan (ja kun tietää, että edessä on vielä monta samanlaista) pystyy rämpimään läpi ilman loppuunpalamista tai hermoromahdusta?

 Te, jotka olette jo pääsykokeenne suorittaneet, olisiko teillä vinkkejä lukemiseen? Tekniikoita, muistisääntöjä, aikatauluttamista? Olisin todella kiitollinen jokaisesta vinkistä :)

pääsykoe 011 pääsykoe 012

2 kommenttia:

  1. Hah, spämmäilen nyt tähänkin sitten. Ite oon tosiaan nyt kolmatta kertaa hakemassa psykaan (ja toivon et se ois viimeinen tällä kertaa), niin jonkinlaista kokemusta lukemisesta on :D Teen nyt nää ranskalaisilla viivoilla ettei oo ihan oksennus tää kommentti

    - aikatauluta, mutta älä päivälleen tai varsinkaan tunnilleen. esim. viikkotavoitteet vois olla hyvä (sitä yritän nyt ite ekaa kertaa), että viikossa pitää olla tietty määrä luettuna ja siitä voi sit jakaa eri päiville, mutta on kuitenkin se joustovara, että jos jonain päivänä ei lähe, niin toisena sit lukee enemmän

    - kirjoita!!! tai ainakin mulla tää on toiminut vuodesta 2004 :D en tosin tiiä minkä tyyppiset kokeet sulla on eessä, mutta muistiinpanojen tekeminen auttaa painamaan asioita mieleen, ja lukeminen on kivempaa kun on kivanväriset kynät ja vaikka pingviinimuistilappuja (Tiger on aarreaitta!)

    - lepää kunnolla. pää hajoaa väkiselläänkin jossain vaiheessa, mutta kunnon ruoka, kaverit ja viihde (tv, kevyemmät kirjat) auttaa siitä stressistä hetkellisesti pakoon. mutta muista et se on vaan muutama kuukausi sun elämästä, joten menoista voi karsia, ei välttämättä kannata jokaisiin kissanristiäisiin lähteä. mut sitten kun oot "päivän työt" tehny, niin koeta oikeesti heittää aivot narikkaan äläkä tunne syyllisyyttä siitä ettet lue 24/7. ei kukaan jaksa sellasta.

    - lenkkeily on hyvä ahdistuksenpurkukeino!

    - jos kukaan vaan kaveri hakee samaan paikkaan/jos sulla on joku yliavulias kaveri, pyydä apua, ja laita kaveri vaikka kyselemään. ite aattelin laittaa jo psykaa opiskelevan kaverini kyselemään multa kaikkea, ja aattelin tehdä itelleni "alias-kortit" asioista, että opettelen niitä myös pieni pala kerrallaan enkä monisatasivuisina ähkyinä

    - eti hyvä opiskelupaikka. monet lähtee kirjastoon kun himassa on liikaa ärsykkeitä, mutta ei sinnekään tarvii mennä jos se ei toimi. mulla ei ainakaan, porukka puhu puhelimeen ja oli liikaa kiinnostavia kirjoja... järjestin sit oman työpöydän mahdollisimman siistiks ja ärsykkeettömäks (esim lukemisen ajaks nostan läppärin pois pöydältä ettei vahingossakaan tuu ajatusta käydä "nopeesti" koneella), ja nyt sujuu lukeminen!

    ei nyt äkkiseltään tuu muuta mieleen, anteeks kun tää on tällainen oksennan kaikki ulos -kommentti kuitenkin, mut toivottavasti on jotain apua! ja tsemppiä lukemisiin<3 (btw oon snadisti kateellinen ku luet ilmeisesti kirjallisuuden pääsykokeisiin. se ois siistiä mut ehkä voisin ottaa sitä vaik sivuaineeks...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, oletpa ihana, kun jaksoit kirjoittaa näin pitkän kommentin! :) <3 Kiitos todella paljon, tässä oli todella paljon hyviä vinkkejä - täytyykin ottaa kokeiluun. Kiitos, tsemppiä sinullekin :)))!

      Poista

Bloggaaminen ja lukeminen sujuu kaikilta mukavammin, kun kommenttia kirjoittaessa harkitsee kirjoittamaansa. Asiallinen ja rakentava kritiikki on aina sallittua, mutta järjetön haukkuminen, mollaaminen ja asiattomien kommenttien jättäminen ei. Haluaisitko itse kuulla olevasi ruma, lihava tai maailman huonoin bloggaaja? Et varmastikaan. Pidetään kommentointi asiallisena - näin kaikilla on mukavampaa! :)