keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Miten suunnitelmat etenevät?

Ajattelin tässä vähäsen päivitellä, miten mun suunnitelmani nopeasta valmistumisesta ja ylipäätään tulevaisuudesta etenevät. Ja sen kerron, että nyt mennään ja lujaa, koska tähdet ovat minulle suotuisia, onneksi. Toivon mukaan voisin valmistua ajoissa ja mikä tärkeintä, saada asiat niin hyvään kondikseen, että jonain päivänä olen oikeasti lukiossa opettamassa äidinkieltä ja kirjallisuutta.

Saan tämän vuoden loppuun mennessä suoritettua virkamiesruotsin sekä toisen pakollisen englannin. Homma etenee sen vuoksi äärimmäisen hyvin, koska sitten alan saamaan näitä välttämättömiä pahoja pois alta. Virkamiesruotsi vähän aluksi hirvitti, mutta ensimmäisen luennon jälkeen opettaja ja koko kurssi vaikuttivat ihan miellyttäviltä ja siedettäviltä. Huomenissa meillä on sanakoe, jota varten olen kertaillut tässä päivän mittaan. Onneksi kävin keväällä ruotsin valmentavan kurssin, sillä samoja sanoja opiskeltiin jo siellä. Kyllä tämä tästä, tästä selvitään haluttiin tai ei.

sc

Tosiaan, sain suomen kielen sivuaineekseni! Hallelujah! Se oli erittäin merkittävää sillä, nyt saan rauhassa hengähtää, sillä sivuainestressi on poissa. Tänään olin ensimmäisellä suomen kielen luennolla ja ihan kivalta se vaikutti. Toki sekin on välttämätön paha, mutta mitäpä unelmien eteen en tekisi. Kyllä sen huomaa, että kirjallisuus kiinnostaa enemmän kuin kielioppi, mutta mitäs teet, kun suomen kieltä on luettava, mikäli opettajaksi halajan.

Suunnitelmat todellakin etenevät, sillä tänä syksynä opintopisteitä ropisee vallan mukavasti enkä ole kaikkia kursseja edes vielä tarkistellut. Tuntuu aika mukavalta, koska nyt ainakin ne tuet ja pisteet on turvattu. Nyt on hyvä hengittää.

1 kommentti:

  1. Sulla on asiat hyvin kasassa ja vaikutat motivoituneelta! Go on! Ja ruotsi tosiaan tuntuukin ihan siedettävältä, enää 44 h jäljellä ;)

    VastaaPoista

Bloggaaminen ja lukeminen sujuu kaikilta mukavammin, kun kommenttia kirjoittaessa harkitsee kirjoittamaansa. Asiallinen ja rakentava kritiikki on aina sallittua, mutta järjetön haukkuminen, mollaaminen ja asiattomien kommenttien jättäminen ei. Haluaisitko itse kuulla olevasi ruma, lihava tai maailman huonoin bloggaaja? Et varmastikaan. Pidetään kommentointi asiallisena - näin kaikilla on mukavampaa! :)