tiistai 11. maaliskuuta 2014

Hyvä paha älypuhelin

 Ärsyttää myöntää olevansa kännykkäriippuvainen. Nukun puhelin miltei kainalossa, aamulla tarkistan ensimmäisenä viestit ja Instagramin ja päivän mittaan selailen paljon huvikseni kännykkää. Facebook on käden ulottuvilla koko ajan ja älypuhelimeni on myös todella helppo ja kevyt kamera. 


Ärsyttää myöntää, että pienetkin asiat kännykässä vihastuttavat ja ihastuttavat. Rakastuin oman puhelimeni väriin ja pidin muutenkin Lumiasta heti alkuunsa. Kuten saatatte tietää, on Lumia myös oikea pain in the ass. Huhhuh, tämä kännykkä haluaa koko ajan avata karttoja ja välkyttää ruutua. Mutta lepyn aina kännykälleni, kun akun loppuessa näytölle tulee ystävällinen "Näkemiin"-teksti.



Ärsyttää myöntää, että äiti oli oikeassa, kun kehotti laittamaan kännykkään suojakalvon. Huomaattehan alla olevan kolhun? Kalvo on suojannut kännykkäni ja vain pelkkä kalvo meni rikki kännykkän poksahtaessa maahan. Thank God maailmalle suojakalvoista! Olen myös todella kiitollinen siitä, että minulle on viimeksi ala-asteella ostettu puhelin, sillä olen oppinut pitämään kännyköitäni yleisesti ottaen hyvin (mitä nyt joskus tiputtelen). En ikinä kehtaisi heittää kännykkää maahan rikkoakseni sen vain koska haluaisin uuden - olen näistäkin tapauksista kuullut, valitettavasti.


569 016

  Kännykkä ei ole nykyään enää tavallinen puhelin vaan nimenomaan älypuhelin. Soittamisen sijaan lähetät helposti ääniviestejä WhatsAppissa ja vanhan kunnon matopelin sijaan löytyvät kaikki mahdolliset (ja typerät, koukuttavat) pelit. Koskaan ei tarvitse olla yksin, sillä kännykkä toimii eräänlaisena interaktiivisena ystävänä, joka auttaa ja keksii ajanvietettä. 

  Toisaalta älypuhelin myös helpottaa elämää! Herätyskellot ja erilaiset sovellukset Runtasticista vedenjuonti-sovellukseen ovat saatavilla helposti ja useimmiten ilmaiseksi. Helppoa on myös se, että monella muulla on myös älypuhelin, joten kommunikaatio onnistuu helposti ilmaisten viestittelysovellusten välillä. Mutta, mitä teknologisemmaksi maailma menee, sitä vaikeampaa kaikki on. Ärsyttää, että täytyy olla ydinfyysikko, jotta voi valita itselleen haluamansa soittoäänen tai tehdä jotain muuta yhtä vaativaa. 

 Huoh, ärsyttävää, mutta totta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bloggaaminen ja lukeminen sujuu kaikilta mukavammin, kun kommenttia kirjoittaessa harkitsee kirjoittamaansa. Asiallinen ja rakentava kritiikki on aina sallittua, mutta järjetön haukkuminen, mollaaminen ja asiattomien kommenttien jättäminen ei. Haluaisitko itse kuulla olevasi ruma, lihava tai maailman huonoin bloggaaja? Et varmastikaan. Pidetään kommentointi asiallisena - näin kaikilla on mukavampaa! :)