perjantai 10. tammikuuta 2014

Vinkkejä aloittelevalle bloggaajalle!

 Päätin kerrankin antaa muutamia vinkkejä bloggaajille, jotka vasta aloittelevat blogiaan tai harkitsevat sen perustamista. Vaikken itse ole mikään bloggaamisen konkari, päätin kuitenkin kertoa, mitä kaikkea pidän itse tärkeänä blogissa. Ensimmäisenä kun blogiin saavutaan, kiinnitetään huomiota ehdottomasti ulkoasuun. Se on fakta. Jokaisella on tietenkin omat mielipiteensä blogin miellyttävästä ulkonäöstä, mutta itse suosin mahdollisimman huolella pidettyjä blogeja. Tausta ei hypi mukana, fontit ovat selviä ja gadgetit ovat kunnolla. :) Pidän myös huolella tehdystä bannerista - pelkkä blogin nimi on mielestäni, noh, aika tylsä, mutta jokainen tehköön miten itse tykkää. 

 Kiinnitän paljon huomiota kuviin. Enkä voi sille mitään, että kuvien kokoerot ärsyttävät. Siksi olenkin päättänyt kertoa, että ette ole yksin! Minulla kesti todella kauan ennen kuin opin kuvien salaisuudet. Laitan alle muutaman kuvan sivuistoista, jotka ovat kullanarvoisia minulle.

 Jokainen, joka haluaa muokata kuviaan mahdollisimman helposti ja vaivattomasti, suunnatkaa Picmonkey - nimiselle sivustolle. Sivustolla on helppo muuttaa väritystä, lisätä tekstiä ja muokata ylipäätään miltei kaikkea. Ellei halua maksaa palvelun käytöstä, voi käyttää vain tiettyjä muokkauksia. Se on pieni haitta, mutta olen itse ainakin pärjännyt loistavasti ilmaisversion kanssa! Muokkaan jokaisen kuvani tällä ohjelmalla. Vaikka ovathan ne "kunnon kuvanmuokkausohjelmat" parempia ja laadukkaampia, mutta tämä Picmonkey on vain niin kätevä, helppo ja nopea. En jaksa alkaa väsäilemään pikkuyksityiskohtia (johon tämä ohjelma ei kovinkaan hyvin sovellu, mutta väristykset ja kontrastit toimivat todella hyvin!), joten tällä ohjelmalla saan todella helposti muokattua kuvani haluamikseni. 

picmonkeyesimerkki picmonkeyesimerkki2

 Toinen on ongelma, jonka miltei jokainen blogger - bloggaaja on kokenut. Bloggerin kuvatili täyttyy - mitä tehdä? Itse pohdin aikani, poistelin vanhoja postauksia, jotta saisin uutta kuvatilaa. Sen jälkeen googlettelin aikani ja löysin flickr.com kuvapalvelun. Loistava sanon minä! Tietenkin palvelu olisi parempi, jos maksaisin sen käytöstä, mutta en ainakaan tässä vaiheessa halua käyttää rahaa bloggaamiseen. Kannattaa kokeilla! Aluksi oli hieman hankalaa totutella uuteen kuvapalveluun, mutta siihen tottui nopeasti. Kannattaa etsiä vaikka Googlesta flickr.com tutoriaaleja, jos ei hahmota systeemiä. Mielestäni alkukankeuksien jälkeen oikein oiva palvelu!

flickresimerkki

 Suosittelen tutustumaan molempiin! Itse olen ainakin saanut motivaatiota blogata juuri näiden palveluiden vuoksi. Helppoja ja käteviä - mikäs sen parempi tapa blogata! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bloggaaminen ja lukeminen sujuu kaikilta mukavammin, kun kommenttia kirjoittaessa harkitsee kirjoittamaansa. Asiallinen ja rakentava kritiikki on aina sallittua, mutta järjetön haukkuminen, mollaaminen ja asiattomien kommenttien jättäminen ei. Haluaisitko itse kuulla olevasi ruma, lihava tai maailman huonoin bloggaaja? Et varmastikaan. Pidetään kommentointi asiallisena - näin kaikilla on mukavampaa! :)