keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Musiikki on vakava asia

 Jos musiikkimakumme eivät kohtaa, ei se mitään. Tämä ei ole mitään henkilökohtaista. Päätin löpistä aikani kuluksi. Tämä on minun mielipiteeni. Nenäsi ei tarvitse hernettä.

Otsikko kiteyttää mun ajatusmaailman musiikista. Se on vakavaa. Inhoan juurikin sellaisia kieli poskessa tehtyjä kappaleita, joista paistaa se "en tiedä mitä teen, tämä vaan kuulostaa hauskalta". Ehkä siksi inhoankin sitä What Does The Fox Say - renkutusta. Ehkä oon liian tosikko musiikin suhteen, mutten voi sietää sitä, että musiikkia tehdään pelkän autotunen voimin. Se on inhottavaa. Musiikin syvyys katoaa siinä samassa. Minua ärsyttää myös ihan tajuttoman paljon sanoitusten syvyyttömyys. Itse pidän lyriikoista, joissa on jotain syvällistä ja ehkä jopa surullista. Ehkä siksi vaikkapa HIM vetoaa minuun lyriikoiltaan enemmän kuin Reckless Love. 


"Wanted a heart, wanted a soul. 
More than anything else in this world. 
But we are doomed our flesh in wounds. 
I would never give in."


 On olemassa myös monenlaisia muita asioita musiikissa, joita en voi sietää. En pidä ollenkaan niistä kappaleista, jotka ovat nimeltään Artisti A ft. Artisti B. Inhottaa. En vain tykkää sellaisista. Niistä menee maku. Miksi usein ne vierailevat artistit laulavat kertosäkeen - eikös sen pitäisi olla biisin keskipiste ja kuulua bändille/laulajalle? Inhottaa se Varikkohärkä siellä jokaisessa kappaleessa hoilaamassa "babyä". 


"Your world is coming to it's end. 
But you don't have to be afraid - I'm here for you.
Save your happiness for tomorrow.
And today we'll drown in your tears.
A drop of your blood tastes like wine today."

Musiikki on vakava asia. Olen myös pohtinut, mikä tekee musiikista menestyvää ja "hyvää"? Onko sille tietty arvostelutaulukko tai -kaavake? 

1. Sisältääkö kappale kovaa bassonjytkytystä? Jos sisältää - se on varmasti hyvä kappale. Mitä kovempaa, sen parempaa.
2. Onko kappaleessa käytetty paljon autotunea? - Mitä enemmän autotunea, sen parempi. Ei se haittaa, vaikka keikoilla musiikki ja laulu tulisi nauhalta.
3. Onko kappale pelkkää rahastusta? - Tehdään tästä kolme erilaista musiikkivideota ja -versiota. Kyllä ne tosifanit ostaa.
4. Onko tämä laulajan/bändin itsekirjoittama kappale? - HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH. Ei.

 Ärsyttävää. Musiikki ON vakava asia.

4 kommenttia:

  1. Huikeen hyvä postaus! 8) Nyky ns. Hittimusiikki valitettavasti on nykyään vaan sitä jumputusta jumputuksen perään dollarin kuviot silmillä.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu älä muuta sano! :D Ärsyttää oikeein sellanen pelkkä rahastusmeininki. Ookoo, jotkut kappaleet saa enemmän huomiota, jos todellakin käytetään promoamiseen älytön määrä rahaa, mutta kaikki kappaleet? Äähh... Tein tätä ihan kieliposkessa ja nauroin itekin!

      Poista
  2. Toi on kyl ihan totta, et sillonku musiikkia kuuntelee siks et HALUAA KUUNNELLA MUSIIKKIA ni sillon niissä kappaleissa on oltava jotain järkeäki. Jos taas vaan haluaa vähän jotain taustahälyä vaik siivoomiselle tai muuten vaan ni sit voi kuunnella just tollast kettuhulabaloota :D Tai sillon jos haluu vaan tanssia ni siin ei kauheesti merkitse sanat vaan rytmi. Mut muissa tapauksissa joo, puhut aivan asiaa tyttöseni B)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tanssimusiikki onkin sitten asia erikseen ;) Mut sit ku alkaa ihan tosissaan kuuntelemaan jotain ja sieltä paistaa läpi vaan se markkinointi-rahaaaaaaaaaaaaaaaaaa-promo-kuuluisuus-raharaharaha niin sitten ei vaan kiinnosta! D:

      Poista

Bloggaaminen ja lukeminen sujuu kaikilta mukavammin, kun kommenttia kirjoittaessa harkitsee kirjoittamaansa. Asiallinen ja rakentava kritiikki on aina sallittua, mutta järjetön haukkuminen, mollaaminen ja asiattomien kommenttien jättäminen ei. Haluaisitko itse kuulla olevasi ruma, lihava tai maailman huonoin bloggaaja? Et varmastikaan. Pidetään kommentointi asiallisena - näin kaikilla on mukavampaa! :)