tiistai 19. elokuuta 2014

Sinä olet kaunis!


  Moni teistä onkin varmaan nähnyt tämän videon? Olen katsonut sen monia kertoja ja joka ikisellä katselukerralla tämän uskomattoman videon sanoma vain tehostuu ja vahvistuu mielessäni. On sääli, ettei ihminen pysty näkemään itseään toisen silmin. Kamera ja peili vääristävät kovasti kasvoja ja vartaloa eikä kamera ole aina armollinen kauniille piirteillemme. Siksi olisi upeaa nähdä itsensä toisen, ystävän silmin. Haluaisin tietää, miltä todella näytän! Miten äiti, Joonas tai joku ystävistäni näkee minut. Huomaavatko he samat asiat? Pitävätkö he eri asioita kauniina ulkonäössäni?

 Olen huomannut kauhean asian nykynuorissa, miksei myös hieman vanhemmissakin. Sosiaalisessa mediassa toitotetaan, millainen on kaunis ihminen ja kaikkia saa haukkua estotta. Jos et miellytä toisen silmää, asia on sillä selvä - kaikkia ei voi miellyttää, mutta muista - SINÄ ET OLE RUMA. Joka ikinen meistä on kaunis. On mahdotonta listata kauniin ihmisen piirteet, koska niitä on miljoonittain. Me ajattelemme kaikki eri tavalla: sokea voi ihon pehmeydestä päätellä ihmisen olevan kaunis, minä voin kehua kauniita silmiäsi ja äiti jaksaa muistuttaa, miten kaunis lapsi olitkaan kun temmelsit ulkona kurahaalareissa. 

 Kauneus ei ole yksinkertainen yhtälö. Se ei koostu pelkästään hehkuvasta hymystä ja upeista silmistä, se on paljon enemmän kuin fyysinen ulosanti. Kauneus piilee sanoissa ja luonteessa. Sinä olet kaunis siitä huolimatta, jos et pidä ulkonäöstäsi. Sinä et ehkä näe sitä niillä silmillä, joilla sinun pitäisi nähdä. Painin saman ongelman kanssa usein. Huomaan omasta ulkonäöstäni vain ne virheet. Huono iho ja laiska silmä, tuttu juttu. Entä jos joku muu ei huomaakaan muuta kuin korkeat poskipääni ja pisamani - entäs jos muut eivät ole edes huomanneet, että minä vaivaannun huonosta ihostani?

 Sinä olet kaunis. Sinä olet kaunis.
Ei ole olemassa rumaa ihmistä, ei yhtä ainuttakaan. Jokainen meistä on kaunis, vaikka se saattaa jonkun mielestä mahdottomalta ja tekopyhältä kuulostaakin. Minun mielestäni jokainen on yksinkertaisesti kaunis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Bloggaaminen ja lukeminen sujuu kaikilta mukavammin, kun kommenttia kirjoittaessa harkitsee kirjoittamaansa. Asiallinen ja rakentava kritiikki on aina sallittua, mutta järjetön haukkuminen, mollaaminen ja asiattomien kommenttien jättäminen ei. Haluaisitko itse kuulla olevasi ruma, lihava tai maailman huonoin bloggaaja? Et varmastikaan. Pidetään kommentointi asiallisena - näin kaikilla on mukavampaa! :)