perjantai 21. elokuuta 2015

Uuden opiskelijan selviytymispakkaus + omia vinkkejä

Ajattelin näin koulujen alun kunniaksi koota uuden opiskelijan selviytymispakkauksen. Pääasiassa keskityn nyt korkeamman asteen opiskelijoihin, mutta jotkut neuvot saattavat päteä myös lukioon ja muihin. Selviytymispakkauksessa on asioita, joita itse tarvitsin/tulin tarvitsemaan. Selviytymispakkauksessa on myös erilaisia neuvoja, kehotuksia ja erilaisia tekoja, joita kannattaa noudattaa.

Konkreettiset asiat, konkreettinen materia. Niitä tarvitaan koko ajan. Siksi varsinkin Turussa, suosittelen hyviä kenkiä. Niihin kannattaa panostaa. Itse olisin ainakin ollut onnellinen, mikäli olisin ymmärtänyt hyvien kenkien merkityksen jo heti alkuunsa. En enää koskaan kävele kiilakoroilla tai muillakaan hömpötyksillä vaan valitsin suosiolla minun jaloilleni sopivat kengät, joilla kelpaa kävellä. Hyvät kynät ja vihot ovat myös oleellisessa osassa (jotkut käyttävät tietokonetta korvauksena), sillä ainakin meillä tulee kirjoitettua jonkin verran muistiinpanoja. Ja varsinkin heti alkuunsa on hyvä kirjoitella ylös erilaisia tärkeitä juttuja, kuten nettisivuja! 

Varsinkin, jos olet muuttanut omaan kämppään, saattaa moni arkipäiväinen asia unohtua muuton tohinassa. Osta siis laastareita, särkylääkettä ja pattereita. Itse ainakin muistan unohtaneeni vanulaput ja vanupuikot; jonkun asian poissaoloa ei muista, ellei sitä kaipaa ja tarvitse joka hetki! Itse arvostin myös sitä, että minulla oli heti monia ruoanlaittovälineitä. Muista hommata myös foliota ja leivinpaperia - ne pääsivät minulta unohtumaan!

Tärkeää on myös se, että oppii hallitsemaan rahankäyttöään. Kaikkien ei tarvitse olla niin tarkkoja, jos rahatilanne on hyvä ja käy vaikkapa töissä. Itselläni on säästötili, jossa on AINA rahaa. Sieltä ei makseta muuta kuin vuokra, ja vuokranmaksun jälkeen sama summa lisätään opintotuesta yms. Suosittelen. Jos paha päivä koittaa, onpahan ainakin jonkin verran rahaa, jolla selviytyä. Suosittelen myös oikeasti välillä kitsastelemaan ruoan kanssa. Itse en ole tottunut mitenkään erityiseen ruokaan, joten minä pärjään varsin hyvin ihan perusraaka-aineilla. Makarooni on oikeasti ihan hyvää (ei niin ravintorikasta, mutta nälkään et ainakaan kuole), ja suuremmissa ruokakaupoissa saattaa olla merkittävästi halvempaa kuin alueesi piskuisessa Salessa.

Muista kysyä, jos et ymmärrä. Se on yksi tärkeimmistä ohjeista. Meillä ainakin vastauksia kysymyksiin saa, jos vaan uskaltaa kysyä. Kysy vaikka kysymyksesi olisi "tyhmä". Meillä kysytään kysymyksia usein - kysymyksienkysyjä on niin fuksi kuin jo kandinkirjoittajakin. 

2 kommenttia:

  1. Tämä oli hyvä ja varmasti hyödyllinen postaus kaikille koulunsa aloittaneille! :) Tänä vuonna minäkin aion panostaa niihin kunnollisiin kyniin, vihkoihin ja etenkin yhteen hyvään kalenteriin, jonka päivitän säännöllisesti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, kunnon kynät ja vihkot - sekä kalenteri! Ne kuuluu ehdottomasti opiskelijan must have -listalle!

      Poista

Bloggaaminen ja lukeminen sujuu kaikilta mukavammin, kun kommenttia kirjoittaessa harkitsee kirjoittamaansa. Asiallinen ja rakentava kritiikki on aina sallittua, mutta järjetön haukkuminen, mollaaminen ja asiattomien kommenttien jättäminen ei. Haluaisitko itse kuulla olevasi ruma, lihava tai maailman huonoin bloggaaja? Et varmastikaan. Pidetään kommentointi asiallisena - näin kaikilla on mukavampaa! :)